România recunoaşte oficial jurisdicţia obligatorie a Curţii Internaţionale de Justiţie

curtea

Legea privind acceptarea de către România a jurisdicţiei obligatorii a Curţii Internaţionale de Justiţie a intrat sâmbătă în vigoare.

MAE salută, intrarea în vigoare a Legii nr. 137/2015 pentru acceptarea de către România a jurisdicţiei obligatorii a Curţii Internaţionale de Justiţie.

Acest lucru este un semnal clar că România îşi întemeiază relaţiile internaţionale pe respectarea dreptului internaţional, afirmă într-un comunicat Ministerul Afacerilor Externe.

Proiectul care a stat la baza acestei legi a fost elaborat de minister anul trecut, după un amplu proces de consultare publică şi între instituţiile statului.

Potrivit prevederilor legale, MAE a transmis notificarea către Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă ONU, pentru a fi depusă la Secretarul General.

71 de state au recunoscut jurisdicţia CIJ, până în ianuarie 2015, printr-o astfel de declaraţie, între care 22 de state membre ale UE. România devine cel de-al 72-lea  stat al planetei care recunoaşte jurisdicţia CIJ.

Acest articol a fost publicat în Domeniul justitiei, International, Ştiri și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s