Liberalizarea preţului la gaze se va face până în anul 2021

DR, CC -OleseaConform noului calendar agreat de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional, liberalizarea preţului la gaze se va face până în anul 2021, urmând ca din 2018 autorităţile să reevalueze condiţiile de piaţă şi preţurile din Europa, pentru a hotărî dacă preţurile vor continua în mod reglementat până în anul 2021 sau vor fi stabilite în mod liber, pe piaţă.

Preţul actual este de 53 de lei/MWh, iar în 2018 va fi de 78 lei/MWh. Pentru anul 2021 evaluarea este de 90 de lei/MWh.

În luna iulie a acestui an, preţul gazelor va creşte de la 53 de lei/MWh la 60 lei/MWh, urmând ca apoi preţul să urce cu câte 6 lei anual: la 66 lei/MWh în 2016, la 72 lei/MWh lei în 2017 şi la 78 lei/MWh în 2018.

Încă din 2011, România s-a angajat faţă de Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional să elimine preţurile reglementate în sectorul gazelor şi energie electrică.

Piaţa de gaze a fost liberalizată pentru companii în 1 ianuarie 2014, astfel că în prezent doar populaţia mai primeşte gaze la preţuri reglementate.

Acest articol a fost publicat în Protectia consumatorului, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s