Regulamentul Camerei Deputaţilor va fi modificat

deputatiSecretarul Camerei Deputaţilor, Nicolae Mircovici a informat că Regulamentul Camerei Deputaţilor urmează să fie modificat pentru a reglementa ce se întâmplă în situaţia în care Camera respinge o cerere a procurorului de începerea urmăririi penale, cum s-a întâmplat în cazul premierului Victor Ponta.

Acesta a precizat că, la şedinţa Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, a fost hotărât ca, în termen de o săptămână, comisia de regulament să prezinte propuneri de modificare a regulamentului.

„Nu există în Regulamentul Camerei Deputaţilor o prevedere expresă, există doar prevederea generală. Practic, trebuia să existe şi o precizare în legătură cu ce se întâmplă în cazul în care cererea procurorului general nu îndeplineşte condiţiile pentru ca deputaţii din Comisia juridică să îşi dea avizul, să existe un raport favorabil şi poate să existe situaţia care a fost ieri pentru raport nefavorabil”, a declarat secretarul Camerei, Niculae Mircovici.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. Totodată, DNA solicită Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Acest articol a fost publicat în Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s