Moțiune simplă privind Transelectrica

169424_articolPe 2 iunie, în plenul Camerei Deputaţilor la dezbaterea Moţiunii simple „PSD curentează banul public – bonusuri uriaşe, contracte cu dedicaţie şi secrete de stat la Transelectrica”, ministrul Economiei, Mihai Tudose, a declarat că Transelectrica este o companie importantă, performantă şi un partener de încredere. Conform ministrului Economiei, profitul net al Transelectrica a fost, în 2014, de 358 milioane de lei, iar dividendele plătite la stat în 2014 s-au cifrat la 120 milioane lei.

Prin moțiunea simplă privind Transelectrica se dorește aducerea în discuție a neregulilor constatate la această companie, indicând, printre altele, deciziile lipsite de transparență și politica „discreționară” de personal.

Deputatul PNL Lucian Bode a spus că printre neregulile constatate se numără acțiunile și deciziile lipsite de transparență, programele de investiții și mentenanță nerealizate cu implicații majore asupra securității sistemului energetic național și asupra securității naționale, acordarea de bonusuri de miliarde de euro pentru conducere și politica de personal „discreționară, dictată de interesele de partid”.

Moțiunea simplă „PSD curentează banul public – bonusuri uriașe, contracte cu dedicație și secrete de stat la Transelectrica”, prin care liberalii îi cer ministrului Economiei, Mihai Tudose, să scoată compania Transelectrica „de sub influența PSD”, va fi supusă la vot pe 3 iunie, în plenul Camerei Deputaților.

Inițiatorii susțin că, votând această moțiune, deputații vor da un semnal serios că Transelectrica trebuie să iasă din sferă „de influență toxică a PSD-ului” și îl vor obliga pe ministrul Economiei să ia decizii ‘responsabile’ și ‘radicale’.

Acest articol a fost publicat în Industrie, Politic, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s