Băuturile carbogazoase ar putea fi interzise în incinta şcolilor

sucDeputatul PSD Ninel Peia a iniţiat un proiect de lege care propune interzicerea băuturilor carbogazoase în incinta şcolilor sau pe o rază de 200 de metri de aceste  unităţi de învăţământ.

Proiectul de lege mai prevede ca producătorii acestor băuturi să aibă obligaţia să scrie pe etichetă ce efecte au sucurile carbogazoase asupra sănătăţii celor care le consumă.

Iniţiatorul proiectului arată în expunerea de motive că băuturile carbogazoase bogate în cofeină sunt asociate cu apariţia ADHD-ului la copii, că produc dezechilibre şi tulburări ale somnului şi că favorizează apariţia obezităţii. „Consumul zilnic a 330 de mililitri de băuturi carbogazoase se traduce prin creşterea în greutate cu 500 de grame într-o singură lună”, subliniază Peia.

Pentru a deveni lege, proiectul ar trebui să ajungă la Camera Deputaţilor, forul decizional, şi abia după ce aceştia şi-ar da votul, ar putea merge la promulgare.

Acest articol a fost publicat în Educatie, Ştiri și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s