Senatul este obligat să predea toate înscrisurile Comisiei de Regulament

parlamentDirecţia Naţională Anticorupţie a solicitat Senatului să predea toate înscrisurile Comisiei de Regulament. Senatul are termen până pe 27 mai, să predea documentele cerute.

Este vorba despre documentele redactate în perioada 2014-2015.

În document se precizează: „Refuzul de punere la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie a înscrisurilor arătate mai sus constituie infracţiunea de obstrucţionarea justiţiei prev. de art. 271 alin. 1 lit. b C.p”.

Totodată, DNA a mai solicitat Senatului înscrisuri și pe data de 20 aprilie. Adică toate înscrisurile întocmite în anii 2014 și 2015 pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a senatorilor în funcție, inclusiv a senatorului Dan Șova.

În replică, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, împreună cu alţi parlamentari PLR, i-au transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, în care îi solicită sancţionarea şefei DNA, Laura Codruţa Koveşi, şi a şefei ÎCCJ, Livia Stanciu.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Politic, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s