Restructurarea penitenciarelor din fonduri europene

penetenciarRestructurarea penitenciarelor nu se poate face doar cu fonduri româneşti, fiind necesară o contribuţie din parte Uniunii Europene, a spus ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Din păcate, în România nu reuşim să asigurăm condiţiile conform standardelor europene în materia penitenciarelor. Avem investiţii în derulare. În perioada următoare o să facem pentru fiecare penitenciar în parte o analiză a nevoii de investiţii pentru a îmbunătăţi condiţiile din penitenciare, dedicat pentru fiecare unitate în parte. Sunt soluţii punctuale care nu schimbă fondul problemei. Nu se poate face acest lucru doar cu fonduri româneşti. Sunt încă 12 state care au spus Comisiei Europene că nu este această posibilitate la nivel naţional. De aceea trebuie să demarăm cât mai curând posibil o finanţare europeană„, a spus Robert Cazanciuc, după terminarea şedinţei de plen a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Acest articol a fost publicat în Penitenciare, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s