Legea salarizării bugetarilor trebuie adoptată

buget-2013-salariul-minim

În cadrul unei conferinţe de presă, ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat că Legea salarizării în sistemul bugetar ar trebui să se intre în dezbatere publică, „în aşa fel încât să existe o lege aplicabilă cât mai repede”. „Pe grila de salarizare s-a vehiculat ca salariul maxim în administraţia din România să fie brut de 5.000 de euro”, a mai spus Liviu Pop.

Potrivit ministrului, prin creşterea în sistem accelerat al salariului minim pe economie s-a ajuns ca 25 la sută din salariaţii de la stat să aibă salariul minim pe economie, iar odată cu creşterea salariului minim pe economie de la 1 iunie şi de la 1 ianuarie, la 1.200 de lei există riscul ca 80 la sută din salariaţii din administraţie să primească salariul minim pe economie.

Vorbind despre salariul unui ministru, Liviu Pop a precizat că toţi miniştrii au 5.300 de lei lunar, însă în afara salarizării există „aberaţii” în lege care trebuie rezolvate, cum ar fi „aberaţia legată de transport”, aceea că un ministru are cotă de combustibili de 200 de litri lunar, dar are nelimitat pentru călătorii cu avionul.

De asemenea, el consideră că salariul preşedintelui României, care este de 7.800 de lei pe lună, ar trebui să fie corelat cu cel al premierului şi preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Salarizare, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s