ARC cere amnistie fiscală și pentru diurnele plătite de companiile din industria de prelucrare a cărnii

carneAsociația Română a Cărnii (ARC) solicită aplicarea proiectului de Lege privind anularea unor obligații fiscale și pentru companiile din industria de prelucrare a cărnii care trimit muncitori calificați (măcelari) în străinătate pentru o perioadă limitată de timp și pentru care se plătesc diurne.

Astfel, directorul executiv al Asociației Române a Cărnii, Vladimir Mănăstireanu, a precizat că este vorba de diurnele pe care angajatorii din România le plătesc către muncitorii calificați care muncesc pe o perioadă de maximum 24 de luni în unități similare din Europa.

Aceste diurne, asemenea celor ale șoferilor din transporturi internaționale, nu au fost percepute de către organele fiscale din România ca și diurne ci ca salariu plătit din țară și au fost impozitate ca atare, a mai explicat Mănăstireanu.

Prin urmare, directorul executiv al ARC a mai spus că „considerăm că este corect ca în această lege să fie prinsă și industria cărnii, să fie prinși și cei din construcții„.

Acest articol a fost publicat în Industrie, Salarizare, Taxe si impozite, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s