Stabilirea metodologiei de aprobare, arborare şi folosire a steagurilor proprii

deputatiProiectul de lege privind stabilirea metodologiei de aprobare, arborare şi folosire a steagurilor proprii a unităţilor administrativ – teritoriale, care prevede că  două sau mai multe unităţi administrativ-teritoriale nu pot avea steaguri proprii identice a fost de Camera Deputaţilor.

Astfel fiecare unitate administrativ – teritorială poate supune aprobării Guvernului steagul propriu şi unic pe baza. hotărârii autorităţii deliberative. Simbolurile şi culoarea steagurilor nu pot aduce atingere simbolurilor naţionale şi nu pot conţine simboluri ale altor state, şi pot fi arborate numai la sediile autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi la cele ale instituţiilor serviciilor publice de interes public, la intrarea principală, deasupra acesteia şi numai împreună cu drapelul României şi drapelul Uniunii Europene.

În cazul în care există o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale denumirea unităţii teritoriale poate fi menţionată şi în limba minorităţilor naţionale şi va fi scris cu acelaşi caracter de litere şi de aceaşi mărime cu numele în sub limba română şi sub numele unităţii în limba română.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s