Costurile erorilor în proiectarea construcţiilor, suportate de proiectant

descărcare (11)Legea calităţii în construcţii va fi modificată astfel încât dacă apar erori la proiectarea unei construcţii, care generează cheltuieli suplimentare, aceste costuri vor fi suportate de proiectant, a afirmat Ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, la o conferinţă de presă.

Acesta, împreună cu deputatul PSD Iulian Iancu au expus modificările care vor fi realizate la această lege, precizând că sunt mulţi proiectanţi cu pregătire superficială care fac greşeli, iar statul român, autorităţile locale au suportat costurile generate de aceste greşeli.

Totodată, Dragnea a mai subliniat că proiectul de modificare mai presupune că proiectanţii vor fi obligaţi să acorde asistenţă tehnică pentru lucrările proiectate în toate fazele.

Ministerul Dezvoltării va desfăşura atestarea profesională a specialiştilor, verificatorilor de proiect, experţii tehnici, auditorii energetici. Astfel, responsabilii tehnici, diriginţii de şantier vor fi atestaţi de Inspectoratul de stat în Construcţii.

Dragnea a mai afirmat că a fost majorat cuantumul amenzilor.
Publicitate
Acest articol a fost publicat în Industrie, Locuinte - imobiliare, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s