Solicitarea urgentării aprobării normelor metodologice cu privire la decontarea cheltuielilor pentru naveta cadrelor didactice şi personalului didactic auxiliar din învăţământ

drFederaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) solicită Guvernului să urgenteze aprobarea normelor metodologice cu privire la decontarea cheltuielilor pentru naveta cadrelor didactice şi personalului didactic auxiliar din învăţământ, pentru a putea astfel să fie făcută plata acestor drepturi.

Astfel, conform Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, în urma Acordului semnat în 27 octombrie 2014 între Guvern şi federaţiile sindicale din învăţământ, prin OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 925/2014, s-a consacrat „obligaţia autorităţilor administraţiei publice locale de a cuprinde în bugetul local sumele destinate decontării cheltuielilor pentru naveta la şi de la locul de muncă a cadrelor didactice şi personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat, din unităţile de învăţământ special şi din centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, care nu dispun de locuinţă în localitatea unde au postul”.

Actul menţionat mai prevede că finanţarea acestor cheltuieli se va face „din veniturile proprii ale bugetelor locale şi din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale”.

Reprezentanţii FSLI au menţionat că dreptul personalului didactic de a beneficia de decontarea cheltuielilor pe mijloacele de transport în comun, de către administraţia locală, a fost reglementat încă din 1997, prin articolul 104 alineatul 3 din Legea 128 privind Statutul personalului didactic, conform căruia: „Personalului didactic titular din mediul rural, care nu dispune de locuinţă şi căruia nu i se poate oferi locuinţă corespunzătoare în localitatea unde are postul didactic, i se vor deconta de către administraţia locală cheltuielile pe mijloacele de transport în comun, la şi de la locul de muncă”.

Acest articol a fost publicat în Educatie, Salarizare, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s