Proiectul legii parteneriatului civil, respins

vot_buget_parlament_66887100Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins proiectul legii parteneriatului civil, iniţiatorul Remus Cernea precizând că sunt 800.000 de persoane care trăiesc în astfel de relaţii, iar membrii comisiei şi reprezentanţii bisericii afirmând că este o încercare de a submina familia tradiţională.

Remus Cernea a declarat că acest parteneriat ar aduce beneficii din punctul de vedere al patrimoniului, al sănătăţii, al moştenirii, al protecţiei în cazul violenţei domestice.

Reprezentantul Asociaţiei Accept Florin Buhuceanu a menţionat că este trist pentru familiile bazate pe uniuni consensuale, pentru aparţinătorii şi copiii lor că acest proiect a fost respins de deputaţii din Comisia juridică.

Membrii comisiei au respins în unanimitate acest proiect.

Deputatul PSD Cosmin Necula a precizat că singura formulă acceptabilă este cea a relaţiilor între persoane cu sex diferit, iar copilul să trăiască în mediu familial.

Acesta a arătat că adoptarea acestui proiect ar duce la aglomerarea cadrului juridic.

Propunerea legislativă prevede că parteneriatul civil este un contract încheiat, fără discriminare, între două persoane care hotărăsc să convieţuiască în baza afecţiunii, respectului şi sprijinului reciproc.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Drept civil, Politic, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s