Au fost deblocate posturi în sistemul sanitar, dar ritmul în care se angajează este lent

spitalPotrivit declaraţiilor ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, au fost deblocate posturi în sistemul sanitar, dar ritmul în care se angajează nu o să poată să acopere deficitul decât în trei-patru ani, dacă ritmul rămâne acelaşi din ultimele opt luni.

„Vorbim despre un deficit de peste treizeci şi ceva de mii de persoane.Au fost alocate fonduri suplimentare pentru angajări, au fost angajate aproape 5.000 de persoane„, a precizat ministrul Sănătăţii.

Cu privire la protestul organizat de Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România şi Federaţia Sindicală „Hipocrat”, ministrul a spus că este într-un dialog deschis cu toate sindicatele din sistemul sanitar.

De asemenea, Nicolae Bănicioiu a mai declarat că mare parte din revendicările sindicaliştilor sunt legate de acordul cu FMI din 2010, pe care a încercat să-l corecteze şi să găsească cele mai bune şi cele mai rapide soluţii.

Evident că am reuşit să corectăm o parte din nedreptăţi (din acordul cu FMI din 2010, n.r.), problema este că avem un acord pe care l-am moştenit, nu l-am semnat nici eu, nici Guvernul din care fac parte. Încercăm să găsim cele mai bune şi cele mai rapide soluţii. A existat o creştere salarială în ianuarie, iar acum căutăm soluţii pentru o nouă creştere salarială„, a mai spus Bănicioiu.

Acest articol a fost publicat în Salarizare, Sanatate, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s