Taxă pe tranzacţiile financiare începând cu 2017

europeancommission_83777200Ministrul austriac de Finanţe, Joerg Schelling, a declarat că Europa va putea introduce o taxă pe tranzacţiile financiare abia în 2017.

Anul trecut, un număr de 11 state din Uniunea Europeană, printre care Germania, Franţa, Italia şi Spania în frunte cu Austria, au convenit să introducă o taxă pe tranzacţiile financiare de la 1 ianuarie 2016, însă discuţiile pentru introducerea acestei taxe s-au blocat în jurul aspectelor referitoare la modul cum va fi aplicată taxa şi dacă să fie incluse şi derivativele.

Potrivit oficialului austriac, discuţiile pe acest subiect vor continua la Luxemburg între miniştrii de Finanţe din zona euro.

Această taxă ar urma să se aplice oricărei tranzacţii derulată oriunde în lume de o entitate financiară care are sediul în unul din cele 11 state care până acum s-au declarat de acord cu implementarea ei.

Acest articol a fost publicat în International, Taxe si impozite, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s