Reducerea numărului insolvenţelor vizavi de creşterea con­cedierilor salariaţilor

imagesNumărul insolvenţelor s-a redus cu 58%, în primul trimestru din an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce anul trecut a scăzut pe ansamblu cu 28%. Însă impactul social şi financiar în economie a fost foarte mare, con­cedierile salariaţilor crescând cu 24%.

Astfel scăderi al numărului de insolvenţe se înre­gistrează în rândul companiilor mici, cu cifră de afaceri sub 100.000 de euro. Însă în ciuda scăderii majore a numărului de insolvenţe deschise, impactul social şi financiar propagat în economie este mai mare. Numărul locurilor de muncă pierdute odată cu intrarea în insolvenţă a acestor companii este mai mare cu 24%.

Numărul de insolvenţe în România raportat la 1.000 de companii este cel mai ridicat din regiune, de 45 companii insolvente, de patru ori mai mare decât media pe plan regional. Contracţia numărului de insolvenţe a fost determinată de un efect de bază, comparativ cu o valoare istorică foarte ridicată, şi se suprapune cu o perioadă în care mediul de afaceri învaţă noul cod al insolvenţei.

În ultimii 5 ani şi-au întrerupt activitatea din cauza insolvenţei circa 100.000 de companii, dintr-un total de 450.000 de firme active în România, astfel că una din patru companii au intrat în insolvenţă.

Acest articol a fost publicat în Statistica si recensamant, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s