CE solicită României să transpună integral Directiva UE privind eficienţa energetică

EuroparlamentComisia Europeană a solicitat Austriei, Croaţiei, Irlandei, Letoniei şi României să asigure transpunerea integrală a Directivei privind eficienţa energetică.

În temeiul directivei respective, statele membre trebuie să realizeze economii de energie în perioada 1 ianuarie 2014 – 31 decembrie 2020.

Ele trebuie să facă acest lucru utilizând sisteme de obligaţii în ceea ce priveşte eficienţa energetică şi/sau alte măsuri de politică specifice pentru a promova îmbunătăţirea eficienţei energetice în gospodării, în industrie şi în sectorul transporturilor.

În cadrul sistemelor de obligaţii în ceea ce priveşte eficienţa energetică, întreprinderile trebuie să ia măsuri menite să asigure economii de energie la nivelul consumatorului final, de exemplu prin consiliere privind instalarea unei izolări termice mai bune sau prin oferirea de subvenţii pentru înlocuirea ferestrelor vechi, cu pierderi mari de energie.

Directiva trebuia să fie transpusă în legislaţia naţională până la 5 iunie 2014.

Astfel, Comisia a trimis avize motivate către aceste cinci state membre prin care solicită transpunerea integrală a directivei în legislaţia naţională.

În cazul în care statele membre în cauză nu îndeplinesc această obligaţie legală în termen de două luni, Comisia ar putea lua decizia de a le trimite în faţa Curţii de Justiţie a UE şi de a solicita sancţiuni financiare.

În cursul celui de al doilea semestru din 2014, Comisia a lansat proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor pentru netranspunerea Directivei privind eficienţa energetică împotriva a 27 de state membre ale UE.

Acest articol a fost publicat în International, Protectia mediului, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s