Restricţii pentru maşinile înmatriculate în Bulgaria

masina

Maşinile înmatriculate în Bulgaria vor putea să circule pe drumurile României nu mai mult de 90 de zile.

Astfel, potrivit unei propuneri de modificare a Codului Rutier, iniţiată de un grup de parlamentari, se interzice maşinilor înmatriculate în Bulgaria să circule pe drumurile României mai mult de 90 de zile, perioadă în care utilizatorii autovehiculelor şi remorcilor înmatriculate în Bulgaria trebuie să deţină asigurare obligatorie pentru răspundere civilă eliberată de o societate de asigurări din România.

Întrucât tot mai mulţi rezidenţi din România aleg să-şi înmatriculeze vehiculele în Bulgaria, acest fapt ar trebui să dea de gândit autorităţilor, mai ales că prin această metodă se pierd taxe de primă înmatriculare, de mediu, de drum, impozite în favoarea Bulgariei, deşi aceste vehicule sunt utilizate preponderent în România, se arată în expunerea de motive a propunerii de modificare a Codului Rutier.

Potrivit Poliţiei Române, deja există în ţara noastră peste o sută de mii de maşini înmatriculate în Bulgaria. Prin urmare, aceşti şoferi nu plătesc taxe şi asigurări în România iar în cazul unor incidente în trafic sunt greu de pedepsit.

Acest articol a fost publicat în Circulaţia pe drumurile publice, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s