ARACO solicită suspendarea controalelor ANAF

aracoAsociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO) a transmis solicitare către Ministrul Finanţelor Publice (MFP) prin care solicită suspendarea controalelor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) care vizează societăţile de construcţii care au activităţi în străinătate. Solicitarea a venit în urma semnalelor transmise de către membrii ARACO, preşedintelui Asociaţiei, Laurenţiu Plosceanu, după ce în diurnelor acordate personalului detaşat în străinătate de către firmele de construcţii au fost asimilate drept venituri salariale.

În scopul clarificării modului de interpretare a prevederilor din Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală coroborate cu cele din Codul Muncii, în condiţiile în care diurnele au fost acordate conform legislaţiei, ARACO a solicitat Ministerului, organizarea unei întâlniri de lucru a factorilor decidenţi din MFP şi ANAF cu reprezentanţi ai ARACO.

Dacă sunt întrunite condiţiile art. 43-46 din Codul Muncii referitoare la delegare şi detaşare, veniturile obţinute cu titlu de indemnizaţie de delegare/detaşare nu pot fi considerate drept venituri salariale impozabile decât în măsura în care depăşesc de 2,5 ori nivelul stabilit de Guvern pentru personalul din instituţiile publice. Dacă sunt întrunite condiţiile art. 43-46 din Codul Muncii referitoare la delegare şi detaşare, veniturile obţinute cu titlu de indemnizaţie de delegare/detaşare nu se cuprind în baza lunară a contribuţiilor sociale obligatorii decât în măsura în care depăşesc de 2,5 ori nivelul stabilit de Guvern pentru personalul din instituţiile publice”, se arată în adresa ARACO, transmisă MFP.

Acest articol a fost publicat în Domeniul muncii - asigurari sociale - pensii, Economie, Locuinte - imobiliare, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s