Amenzi aplicate în domeniul panificației în primul trimestru

downloadÎn urma efectuării peste 8.000 de controale, la producătorii de produse de panificaţie, cât şi la cei care comercializează produsul finit către populaţie, oamenii legii au aplicat peste 8.300 de sancţiuni contravenţionale de la începutul anului, dar şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 3.400.000 de lei.  Acţiunile desfăşurate de poliţişti în domeniul morăritului şi panificaţiei au avut că efect reducerea evaziunii fiscale cu 20%, pe acest segment.

Au fost întocmite 352 dosare penale, dintre care 247 la legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi au constatat 542 de infracţiuni. Valoarea prejudiciului recuperat este de peste 6.000.000 lei.

Au fost aplicate 8.367 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 2.742 la legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 33 la ordonanţa referitoare la reglementarea pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale şi 5.592 la alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 5.780.772 lei.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi ale inspectoratelor de poliţie judeţene, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi. De asemenea, într-o serie de activităţi au fost angrenaţi şi reprezentanţi ai organismelor de inspecţie şi control din cadrul MADR, ANAF şi ISCTR.

 

Acest articol a fost publicat în Protectia consumatorului, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s