Sesizarea privind Regulamentul Senatului a devenit inadmisibilă

lcSesizarea formulată de 43 de senatori PNL, privind neconstituţionalitatea prevederilor articolului 173 din Regulamentul Senatului a fost respinsă, în urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, de Curtea Constituţională (CC). 

Astfel învestirea Plenului Curţii Constituţionale în temeiul art.146 lit.c) din Constituţia României şi al art.27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere sesizarea referitoare la neconstituţionalitatea prevederilor art.173 din Regulamentul Senatului.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedintelui Senatului. Argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiilor pronunţate de Curtea Constituţională vor fi prezentate în cuprinsul deciziilor, care se vor publica în Monitorul Oficial.

Reamintim că PNL a sesizat Curtea Constituţională după ce Senatul nu a încuviinţat cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de avizare a arestării preventive a lui Dan Şova, ca urmare a faptului că nu a fost întrunit votul majorităţii senatorilor.

Acest articol a fost publicat în Politic, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s