Comisia Europeană preocupată de reducerea pragurilor la TVA

descărcare (3)Vicepreşedintele CE, Valdis Dombrovskis, după discuția de la Guvern, cu premierul Victor Ponta, a menționat faptul că Comisia Europeană (CE) este preocupată de planul Guvernului de a reduce pragurile la TVA, măsura care, potrivit Bruxelles-ului, are un efect fiscal sustanţial negativ.
Vicepreşedintele CE urmează să discute cu ministrul Finanţelor, Eugen Tedorovici, despre efectele fiscale şi posibile măsuri compensatorii pentru găsirea celor mai pozitive soluţii „în vederea asigurării sustenabilităţii financiare a României”.
De asemenea oficialul european a precizat că 2015 este primul an în care Comisia a realizat o analiză în detaliu a economiei româneşti şi a observat că România se confruntă cu anumite dezechilibre macro-economice, şi este nevoie ca Guvernul să găsească soluţii pentru a întări competitivitatea, pentru a rezolva „situaţia net negativă a investiţiilor” şi pentru a întări capacitatea de export pe termen mediu. Se aşteptă ca rata de creştere economică a României să fie de 2,7% anul acesta şi de 2,9% anul viitor.

Reamintim că taxa pe valoarea adăugată va fi redusă de la 24% la 9%, din luna iunie, pentrut toate produsele agro-alimentare, inclusiv la băuturi nealcoolice şi la servicii de alimentaţii publice.

Acest articol a fost publicat în Taxe si impozite, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s