Modificările la regulamentul Camerei Deputaţilor respinse

lcModificarea  Regulamentului care stabilea că revocarea preşedintelui Camerei se face la propunerea liderului de grup din care face parte, iar cererea de arestare preventivă, reţinere trebuie să fie motivată ”în fapt şi în drept”, a fost respinsă de Camera Deputaţilor.

Deputatul UDMR Marton Arpad a precizat că UDMR consideră că majoritatea prevederilor regulamentului erau acceptabile, dar că s-a limitat dreptul la cuvânt al deputaţilor: „Dreptul la cuvânt ne-a fost tăiat, noi ne-am înţeles. Nu este în interesul parlamentarismului şi politica de pumn în gură a majorităţii nu a dat roade de data aceasta”.

De asemenea Regulamentul respins mai prevedea şi termene în cazul cererilor de începere de urmărire penală a unui deputat fost ministru, astfel încât Comisia juridică trebuie să prezinte Biroului Permanent în 5 zile o estimare a timpului de studiere a dosarelor, iar Biroul va fixa un termen pentru raport, dar nu mai mare de 14 zile. Instituirea orei primului ministru odată pe lună, la începtul fiecărei luni calendaristice de asemenea prezintă o modificare respinsă dar şi faptul că deputaţilor absenţi nemotivaţi li se va reţine 1% din indemnizaţia brută.

Acest articol a fost publicat în Politic, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s