Superimunitate în faţa DNA pentru parlamentari

20141221-121511Numeroasele solicitări venite de la DNA pentru arestarea preventivă a deputaţilor şi senatorilor i-a făcut pe parlamentari să ia măsuri. Altfel, pentru a se putea apăra mai bine în faţa procurorilor anticorupţie, deputații au modificat Regulamentul Camerei Deputaţilor, astfel încât procedura de încuviinţare a arestării preventive să fie mult mai grea.

Mai exact, pe data de 17 martie, comisia de regulament a aprobat proiectul de Hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, în care sunt strecurate modificări esenţiale privind imunitatea parlamentarilor, declarate neconstituţionale încă din 2013 de CCR prin Decizia nr. 319/2013, publicată în Monitorul Oficial nr. 404 din 4 iulie 2013.

În primul rând, este vorba vorba despre articolul 195, la care au fost introduse o serie de alineate noi potrivit cărora solicitările DNA trebuie să conţină „indicarea cazului prevăzut de Codul de procedură penală şi motivele concrete şi temeinice care justifică luarea măsurii preventive sau dispunerea percheziţiei”, iar în cazul în care comisia juridică decide că este nevoie de probe suplimentare la dosarul trimis, Ministerul Justiţiei este obligat să înainteze documentele necesare, termenul pentru elaborarea raportului prelungindu-se cu două zile.

Acest articol a fost publicat în Politic, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s