Factura la energie electrică

energieDacă până acum factura lunară la energie electrică şi se părea o necunoscută, două rapoarte lansate recent scot la lumină adevărul despre tarifele pe care le achiţi pentru energia consumată.

Energia produsă din surse regenerabile a fost mult hulită pe motiv că din cauza ei cresc facturile la electricitate ale românilor. Iată că nu certificatele verzi, bonusurile acordate producătorilor de energie verde, sunt cele care umflă facturile ci tarifele de distribuţie, care ajung la companiile private sau de stat. În prezent, cele 8 mari companii de distribuţie sunt deţinute de: trei de Electrica SA – companie de stat, trei de grupul italian Enel, şi câte una de CEZ (Cehia), respectiv E.ON (Germania).

În prezent cel mai mare tarif de distribuţie este încasat de E.ON Moldova Distribuţie (147,4 lei/MWh). Pe următoarele două locuri, în funcţie de mărirea tarifului de distribuţie stabilit pentru consumatorii casnici conectaţi la reţeaua de joasă tensiune, se află Enel Distribuţie Dobrogea, cu 145,46 lei/MWh, şi compania de stat Electrica Muntenia Nord, cu 142,9 lei/MWh.

Acest articol a fost publicat în Protectia consumatorului, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s