Legea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe, modificată

imunitateSenatul a adoptat propunerea legislativă a deputatului UDMR Marton Arpad care modifică Legea nr. 8/1996, publicată în Monitorul Oficial nr. 60/1996, în sensul că, în cazul radiodifuzorilor, remuneraţia datorată artiştilor interpreţi sau executanţi şi producătorilor de fonograme să se realizeze „în condiţii de predictibilitate şi proporţionalitate”.

În raportul comun al Comisiei juridice şi al Comisiei pentru cultură se menţionează că, în momentul de faţă, pentru radiodifuzarea fonogramelor de comerţ şi a celor publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora de către organisme de radiodifuziune, suma minimă plătibilă pe trimestru pentru fiecare post de radio local deţinut este de 500 de euro, iar pentru un post de radio naţional este de 1.000 de euro.

Deputatul UDMR propusese ca articolul 131 prim, alin. 1, litera i) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe să prevadă că „în cazul radiodifuzorilor, remuneraţiile stabilite în sumă fixă sau sumă minimă trebuie să fie proporţionale cu potenţialii receptori ai emisiunii”.

Comisiile raportoare şi-au însuşit un amendament al Ministerului Culturii, care a fost aprobat şi de plenul Senatului, conform căruia „în cazul radiodifuzorilor, remuneraţiile se stabilesc prin negocieri, în condiţii de predictibilitate şi proporţionalitate, astfel încât utilizatorii să poată avea reprezentarea obligaţiilor de plată la începutul fiecărui an fiscal”.

Acest articol a fost publicat în Politic, Taxe si impozite, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s