Dosare privind retrocedarea de imobile supuse verificărilor

dr+oleseaPotrivit Guvernul României, unele dosare privind retrocedarea de imobile au fost soluţionate ilegal, astfel că au avut prioritate cazurile de paranoie şi lombosciatică. În acest caz vor fi sesizate instituţii ca Direcţia Naţională Anticorupţie şi Curtea de Conturi pentru un control riguros al situaţiei.

În perioada 2008-2011, numărul dosarelor de despăgubire soluţionate prioritar de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Propietăţilor, prin invocarea acestor cazuri excepţionale, a fost mult mai mare faţă de cel al dosarelor soluţionate în ordinea înregistrării, excepţia fiind transformată în regulă.

La începutul lunii martie, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, George Băeşu, i-a înaintat premierului Victor Ponta un memoriu în care reclamă că instituţia este obligată la amenzi pentru neplata în termen a titlurilor de despăgubire, însoţit de demisia sa, care însă nu a fost acceptată de premier. În schimb Ponta care a cerut o verificare a situaţiei, prezentată într-un raport încheiat la 6 martie.

Acest articol a fost publicat în Bunuri - retrocedari - exproprieri, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s