Miniştrii ar putea rămâne fără imunitate

imunitateO nouă lege ar putea da fiori reci miniştrilor şi foştilor miniştri care riscă să rămână fără plasa de salvare. Daca imunitatea parlamentară e greu de ocolit, miniştrii şi mai ales foştii miniştri ar putea intra pe mâna procurorilor fără să mai fie nevoie de aprobarea preşedintelui sau a Parlamentului.

Deputatul Bogdan Diaconu va depune în Parlament un proiect pentru a se modifica Legea răspunderii ministeriale, astfel încât miniştrii să poată fi anchetaţi fără aprobarea preşedintelui sau a Parlamentului.

Este un proiect de lege care să modifice legea răspunderii ministeriale astfel încât să nu mai fie necesar acordul Camerei Deputaţilor şi al preşedintelui României pentru a începe cercetarea penală în cazul unui ministru sau foşti miniştri. Trebuie să se termine cu imunitatea pentru corupţi.” spune Bogdan Diaconu.

Şi procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut ca foştii miniştri sau miniştri în funcţie să nu mai beneficieze de imunitate.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Politic, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s