Transelectrica va limita consumul de energie al companiilor

energieConsumul de electricitate al centrelor comerciale, companiilor siderurgice, constructoare de maşini sau din alte domenii va putea fi limitat în tranşe de către Transelectrica (TEL), dacă apar situaţii care pun în pericol funcţionarea sistemului energetic naţional.

„Limitarea pe tranşe a consumului de energie electrică este ultima dintre măsurile de salvgardare care poate fi luată în situaţii de criză apărute în funcţionarea sistemului energetic naţional (…). Procedura se aplică de către clienţii finali, furnizorii de energie electrică, operatorii de distribuţie şi de operatorul de transport şi de sistem„, potrivit unui proiect de procedură elaborat de operatorul sistemului energetic naţional Transelectrica.

Limitarea de consum va putea viza companiile din metalurgie, siderurgie, construcţii de maşini, prelucrarea lemnului, industria materialelor de construcţii, chimie şi petrochimie, electrotehnică şi electronică, industria textilă şi de pielărie, alimentară, industria de apărare militară, minerit, agricultură, irigaţii, precum şi centrele comerciale.

Propunerea Transelectrica nu vizează consumatorii casnici.

Volumul total care poate fi redus simultan trebuie să reprezinte cel puţin 800 MW şi până la 20% din consumul mediu din sistemul energetic naţional estimat pentru perioada iarnă/vară.

Acest articol a fost publicat în Economie, Industrie, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s