Un program prin care absolvenţi de liceu să fie convinşi să urmeze universităţi

studentiRomânia se va împrumuta cu 200 milioane euro de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), pentru derularea unui program prin care se urmăreşte stimularea absolvenţilor de liceu de a-şi continua studiile în universităţi sau alte forme de învăţământ postliceal.

Conform unui memorandum aprobat de Guvern împrumutul va fi acordat pe o perioadă de 20 de ani, rambursabil într-o singură tranşă, la 1 noiembrie 2034, cu o dobândă EURIBOR la şase luni, plus marja variabilă.

Perioada de implementare a programului va fi de circa şapte ani, data limită de tragere a sumelor împrumutului fiind 31 decembrie 2022.

Proiectul vizează stimularea absolvenţilor de învăţământ secundar superior (liceu) de a-şi continua studiile în învăţământul terţiar prin intervenţii la nivelul şcolilor intervenţii sistemice precum şi intervenţii la nivelul universităţilor şi programe de vară, vizând sprijinirea studenţilor cu risc de abandon.

Acest articol a fost publicat în Economie, Educatie, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s