Scăderea preţurile la peşte cu 6-8%

pesteScăderea TVA, propusă în proiectul noului Cod Fiscal, ar creşte piaţa fiscalizată cu 20 de milioane de euro şi ar determina o reducere a preţului peştelui cu 6-8%, potrivit Asociaţiei Naţionale a Producătorilor din Pescărie „Romfish”.

Pentru producţia din piscicultură, piaţa fiscalizată s-ar dubla după reducerea TVA. În 2014 s-au vândut circa 11.000 de tone de peşte de consum din piscicultura internă. Valoarea mărfii fiscalizate este circa 20 de milioane de euro. Preţurile s-ar putea reduce, după scăderea TVA, cu circa 6-8%, diferenţa fiind utilizată pentru dezvoltarea companiilor„, a declarat Cătălin Platon, directorul executiv al Asociaţiei Naţionale a Producătorilor din Pescărie „Romfish”.

Din datele asociaţiei, anual, circa 10.000 tone de peşte provenit doar din piscicultură cu o valoare de circa 20 de milioane de euro, „beneficiază” de un regim de comercializare nefiscalizat.

Cota standard de TVA ar urma să fie redusă în continuare, la 18%, din ianuarie 2018, conform calendarului redactat de Guvern.

Pentru 2016, încasările la buget sunt estimate să scadă cu 11,6 miliarde lei, dar cu o creştere la venituri de 6,4 miliarde lei din TVA, contribuţii sociale, impozit pe salarii, impactul bugetar net pentru anul viitor fiind calculat la 5,2 miliarde lei.

Acest articol a fost publicat în Economie, Taxe si impozite, Ştiri și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s