Prime nelegale acordate de Paşti, Crăciun, sporuri de fidelitate şi de condiţii periculoase

fiscPotrivit raportului Curţii de Conturi pentru anul 2013, angajaţii mai multor instituţii publice din judeţul Argeş au primit, în anul 2013, prime de Paşti şi de Crăciun, dar şi sporuri „de fidelitate”, „de loialitate”, „de control financiar preventiv” sau „de condiţii vătămătoare”, dar şi angajaţii unor primării, dar şi cei ai unui spital din judeţul Argeş au beneficiat de prime şi sporuri care sunt considerate nelegale. La Mioveni, angajaţii primăriei oraşului au primit, în aprilie şi decembrie 2013, prime de Paşte şi de Crăciun neprevăzute în legislaţia aplicabilă angajaţilor instituţiilor publice.

Astfel suma totală alocată de la bugetul local pentru aceste bonificaţii este, conform Curţii de Conturi, de peste 80.000 de lei, la aceste sume, auditorii Curţii de Conturi au calculat majorări de întârziere de 12.735 de lei, rezultând astfel un prejudiciu de 94.185 de lei adus bugetului local. În judeţul Argeş, în anul 2013 şi angajaţii Consiliului Judeţean au beneficiat de prime ilegale de Paşti şi de Crăciun.

Consiliul Judeţean Argeş a alocat ilegal, din bugetul judeţului, sprijin financiar pentru salarizarea personalul neclerical din unităţile de cult, prejudiciul calculat de Curtea de Conturi în acest caz fiind de 32.874 lei, din care 28.303 lei banii alocaţi personalului neclerical şi 4.571 lei majorări de întârziere.

Acest articol a fost publicat în Curat murdar, Ştiri și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s