Amenzi pentru construcţiile neavizate împotriva incendiilor

poza_pmpieri_Senatorii au decis să majoreze de cinci ori amenda pentru continuarea executării lucrărilor de construcţii după anularea avizului sau a autorizaţiei de securitate la incendiu, ajungând la un maxim de 50.000 de lei.

Iniţiativa legislativă prevede o amendă de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru nerespectarea cerinţelor care au stat la baza eliberării avizului sau a autorizaţiei de securitate la incendiu, dar şi pentru continuarea executării lucrărilor de construcţii sau funcţionarea ori utilizarea construcţiilor/amenajărilor respective după anularea avizului sau a autorizaţiei de securitate la incendiu.

Propunerea legislativă a deputatul PP-DD Mihai Deaconu a modificat Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, publicată în Monitorul Oficial nr. 633 din 21 iulie 2006. În prezent Lgea stipulează că amenda pentru aceste fapte este cuprinsă între 5.000 de lei şi 10.000 de lei.

De asemenea, propunerea legislativă prevede o amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru „începerea lucrărilor de execuţie la construcţii şi instalaţii tehnologice noi, dezvoltarea, modernizarea ori schimbarea destinaţiei celor existente, precum şi punerea în funcţiune a acestora fără obţinerea avizului sau a autorizaţiei de securitate la incendiu, după caz”. Aceeaşi amendă se aplică şi în cazul în care avizele şi autorizaţiile de securitate la incendiu nu sunt solicitate şi obţinute de către persoanele fizice sau juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente sau de către beneficiarul investiţiei. În aceste două cazuri se propune majorarea amenzilor contravenţionale de patru ori.

Mihai Deaconu susţine că aceste modificări legislative vizează „responsabilizarea operatorilor economici care desfăşoară activităţi cu impact pentru populaţie şi mediu, precum şi monitorizarea strictă a acestora”.

Senatul a adoptat această propunere legislativă.

Acest articol a fost publicat în Locuinte - imobiliare, Ştiri și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s