Sesizarea Inspecției Judiciare pentru verificarea respectării independenţei şi imparţialităţii procurorilor PICCJ

descărcare (4)În data de 3 februarie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat un comunicat privind sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării verificărilor necesare pentru a stabili dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor PICCJ implicaţi în activitatea de rezolvare a dosarului„Mediafax”, instrumentat la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său, ca urmare a afirmaţiilor lansate în spaţiul public de Adrian Sârbu, acţionar majoritar al Mediafax Group.

Consiliul Superior al Magistraturii menţionează că, pe parcursul derulării procedurilor judiciare, este necesar ca actorii implicați să se abțină de la comentarii care pot pot aduce prejudicii instituțiilor fundamentale ale statului de drept.

Acest articol a fost publicat în Judecatori - procurori - magistrati, Organizare judiciara, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s