Primele măsuri de reaşezare a salariilor din domeniul bugetar

pontaVictor Ponta a prezentat priorităţile guvernului în primul semestru al lui 2015. La sfârşitul lunii ianuarie, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a stabilit că în prima zi de luni a fiecarei luni să aiba loc “ora premierului”, ocazie prin care şeful Guvernului va face declaraţii privind politica internă a ţării.

Principalele declaraţii :

 • Vom putea să avem cât mai multe acte normative, transparent adoptate şi stabile.
 •  Cu o nouă colaborare între preşedinte, Parlament şi Guvern, se vor reduce ordonanţele de urgenţă.
 • Inflaţia în anul 2014 a fost de natură să păstreze preţurile sub nivelul inflaţiei.
 • Investiţiile pe care le-am facut în Educaţie şi Sănătate au ajutat ca aceste două domenii să fie într-adevar pentru prima dată pe plus, în ce priveşte alocările şi rezultatele obţinute.
 • Două repere principale pentru sesiunea parlamentară: Măsurile legislative de continuare a creşterii economice şi a creării de locuri de muncă şi, în al doilea rând, să ducem catre cetăţenii acestei ţări o parte cât mai importantă din aceasta creştere economică.
 • În ce priveşte domeniul economic şi fiscal – Guvernul va prezenta Parlamentului proiectul noului Cod Fiscal şi de Procedură Fiscală.
 • De la 1 ianuarie 2016 să indeplinim ultimul obiectiv încă neindeplinit, adica reducerea TVA, astfel încat să se apropie de nivelul din 2010, cand a crescut de la 19 la 24 la sută.
 • Combaterea evaziunii fiscale să obţină cu adevarat rezultate. Aşa cum combaterea corupţiei este un obiectiv de siguranţă naţională, şi după cum vedem că în aceste zile se desfăşoară cu un succes neaşteptat poate de unele parţi, aşa să combatem evaziunea fiscală.
 • Vreau să precizez ca aşa cum Guvernul a aprobat un nou Cod al Insolvenţei pentru persoanele juridice, vreau să vă precizez sprijinul Guvernului pentru o lege a insolvenţei persoanelor fizice, care să le protejeze, dar care să asigure şi un cadru potrivit pentru anii care urmează.
 • în domeniul Sănătăţii, vom transmite către dvs. măsurile legislative de implementare a noilor programe, aşa cum este cardul de sănătate. Scopul programului a fost de a asigura transparenţa, de a opri fraudele.
 • Legislaţia privind învăţământul profesional să poată să dobândească stabilitate şi eficienţă pentru pregatirea tinerilor, în ocuparea unui loc de muncă din momentul pregătirii profesionale.etc..

 

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Politic, Salarizare, Ştiri și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s