Penalizare pentru cota de zahăr

4-sfeclaVicepreşedintele Patronatului Zahărului din România, Mihail Dimitriu, a declarat că România riscă în orice moment să i se deschidă procedura de infringement pentru că nu are alocată cota de zahăr pentru anul de piaţă 2014-2015, iar penalizarea este de 500 de euro pe tona de zahăr din cotă stabilită în 2007, adică 52 de milioane de euro.

În acest an, cota de zahăr nu a fost alocată prin ordin de ministru pentru că s-a produs un scurt circuit. În 2013, Ministerul Agriculturii, în baza unui istoric de realizare a cotelor între fabrici, a transferat fiecărui procesator de sfeclă din România cotele de zahăr, pe baza realizărilor din 2007, conform unui regulament european. O fabrică de zahăr a fost nemulţumită, deşi nu şi-a realizat cota şi a dat ministerul în judecată. Din cauza acestui fapt, din primăvară, situaţia trenează în instanţă, iar MADR nu şi-a asumat responsabilitatea să aloce până în momentul de faţă cota de zahăr care trebuia alocată până la 1 octombrie, înainte de începerea noului an de piaţă.” spune Dimitriu.

Vicepreşedintele Patronatului Zahărului urmează să discute cu ministrul Agriculturii astfel încât, până de Crăciun, România să aibă aprobată cota de zahăr pentru anul de piaţă 2014/2015, mai ales că anul acesta a fost unul foarte bun în ceea ce priveşte producţia de sfeclă.

Acest articol a fost publicat în Agricultura, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s