DNA a cerut Camerei Deputaţilor aviz privind încuviinţarea arestării preventive a doi deputaţii


DNACererile DNA privind încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor Cătălin Teodorescu şi Marko Attila au ajuns la Camera Deputaţilor, urmând să fie analizate de Comisia juridică, iar plenul acestui for legislativ să se pronunţe săptămâna viitoare.

Marcel Ciolacu secretarul Camerei Deputaţilor a menţionat că aceste două cereri au sosit la Parlament în timpul şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Cele două cereri au venit în timpul şedinţei Biroului Permanent la Camerei, atât pentru domnul Teodorescu Cătălin, cât şi pentru domnul Marko Attila, s-a hotărât, conform Regulamentului, în trei zile raportul Comisiei juridice şi în 5 zile după primirea raportului convocarea plenului şi supunerea la vor secret cu bile. Deci, în cursul săptămânii viitoare va fi votul, miercuri, pentru cei doi deputaţi, pentru încuviinţarea arestării preventive”a spus Ciolacu.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut Camerei Deputaţilor aviz pentru arestarea preventivă a deputatului PDL Florin Cătălin Teodorescu, cercetat în dosarul fostei şefe a DIICOT, Alina Bica, privind o despăgubire ilegală făcută de ANRP.

DNA a transmis procurorului general al României cererea şi referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Cătălin Teoedorescu, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, se arată într-un comunicat transmis de DNA.

Potrivit procurorilor, în calitatea sa de fost membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, a săvârşit o infracţiune de corupţie, iar privarea de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal.

De asemenea, procurorii DNA au cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea deputatului UDMR Marko Attlia, acuzat de abuz în serviciu, în acelaşi dosar cu şefa DIICOT Alina Bica, după ce a făcut parte dintr-o comisie a ANRP care a acordat ilegal o despăgubire în 2011. Acest lucru adus statului un prejudiciu de 263.327.559 de lei, echivalentul a 62.548.113 euro.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s