Klaus Iohannis validat în funcţia de preşedinte de Curtea Constituţională

descărcare

Hotărârile de validare a rezultatului alegerilor prezidenţiale şi a alegerii lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României, au fost adoptate, vineri, de Curtea Constituţională. La ceremonia solemnă de validare au participat preşedintele ales şi preşedintele în funcţie, Traian Băsescu.

În şedinţă solemnă, care a început cu  intonarea imnului naţional, Curtea Constituţională a anunţat, validarea alegerii lui Klaus Iohannis  în funcţia de preşedinte, actul de validare a rezultatului alegerilor fiindu-i înmânat preşedintelui ales.

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat, în faţa membrilor CCR, la ceremonia de validare a mandatului, că va fi un şef de stat care respectă Constituţia ”în litera şi spiritul ei”.

”Dincolo de aceste lucruri însă, cred că preşedintele României, prin viziunea cu care vine, trebuie să inspire naţiunea română iar prin comportamentul public pe care îl va avea – să devină un etalon al societăţii române. Vă mulţumesc tuturor”, a spus Iohannis în încheierea discursului său.

”Le spun românilor încă o dată azi, aici, cu ocazia validării rezultatului alegerilor, că se poate, se poate construi o Românie prosperă şi puternică. Nu se poate nici de azi pe mâine, nici peste noapte. Vom construi România lucrului bine făcut în timp şi pas cu pas”, a mai spus preşedintele ales, făcând astfel referire la sloganul cu care a câştigat alegerile şi la titlul cărţii autobiografice pe care a lansat-o în campanie.

„Am constatat, în două mandate, deci într-un interval de 10 ani, că se vor găsi întotdeauna în societatea românească, în mass-media românească, germenii pasului înapoi şi, uneori, trebuie să forţezi la limită Constituţia pentru a te opune. Pentru că românii îşi doresc o ţară modernă”, a spus Băsescu, în discursul rostit la ceremonia de validare a alegerii lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte, de la Curtea Constituţională .

Reclame
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s