Reducerea consumului de pungi din plastic

pungi_de_plastic_65690500Printr-o scrisoare deschisă, un număr de peste 70 de organizaţii neguvernamentale îi cer ministrului Mediului, Attila Korodi, să susţină o propunere a Parlamentului European privind reducerea cu 80% a consumului de pungi din plastic de unică folosinţă, până în 2019.

Semnatarii susţin că surse din Bruxelles poziţionează România alături de o minoritate de state membre care blochează propunerea PE pentru reducerea drastică a utilizării pungilor de plastic de unică folosinţă.

Piotr Barczak, Policy Office la European Environmental Bureau, a declarat că „un grup restrâns de ţări din cadrul Consiliului, nou acceptate în UE, persistă în a arăta un dispreţ total faţă de consecinţele majore ale poluării mediului cu pungi de plastic” şi că „refuzul acestui grup minoritar de state membre UE de a adopta oricare dintre propunerile progresiste propuse de către Parlament contribuie la impasul în negocierile dintre Consiliul de Miniştri al UE, Comisia Europeană şi Parlamentul European”.

Totodată, ONG-urile menţionează că pungile din plastic au o durată de viaţă de peste 200 de ani şi una de utilizare de doar câteva minute, fiind unul dintre cele mai elocvente exemple de eşec al proiectării din industrie. De asemenea, pungile din plastic ajung adesea în mări şi oceane, unde se descompun treptat de-a lungul a sute de ani, formând o supă difuză de microparticule răspândită pe întreaga planetă, ele reprezentând un pericol major cu consecinţe dramatice pentru ecosistemul acvatic.

Acest articol a fost publicat în International, Protectia mediului, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s