Clienții rău-platnici de energie vor fi obligați să depună garanții financiare

energieConform unui document al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), clienții rău-platnici de energie electrică și alte categorii de consumatori vor fi obligați să depună garanții financiare la furnizorii de electricitate pentru a primi acest serviciu.

Astfel, documentul arată că clientul final (CF) poate opta între constituirea garanției financiare sau plata anticipată a contravalorii energiei electrice furnizate.

Consumatorul are la dispoziție 10 zile financiare pentru a constitui garanțiile financiare respective, din momentul în care acesta primește solicitarea furnizorului.

În cazul în care este refuzată constituirea/actualizarea garanțiilor financiare, FUI (furnizorul de ultimă instanță) are dreptul de a solicita operatorului de rețea deconectarea CF de la rețea.

Valoarea garanției financiare se stabilește astfel încât să acopere perioada de consum corespunzătoare duratei între începutul perioadei de facturare și data la care, conform prevederilor contractuale, clientul poate fi deconectat pentru neplata facturii, dar nu mai mare decât contravaloarea consumului de energie electrică estimat a se realiza de către client pe durata a 90 de zile, la tariful/prețul de contract.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Industrie, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s