Soluţionarea procedurii de infringement lansate împotriva României în sectorul feroviar

UEMinisterul Transporturilor a transmis că au fost depuse toate eforturile pentru soluţionarea şi clasarea procedurii de infringement lansate împotriva României în sectorul feroviar.

Până la ora actuală, autorităţile române nu au primit în mod oficial avizul motivat al Comisiei Europene la propunerea părţii române de modificare a cadrului legal naţional de natură să răspundă în totalitate prevederilor Directivei 2004/49/CE. După primirea oficială a avizului motivat din partea Comisiei Europene, partea română are la dispoziţie două luni de zile pentru a formula un punct de vedere„, arată Ministerul Transporturilor.

Amintim că Comisia Europeană a lansat trei proceduri de infringement împotriva României pentru netranspunerea legislaţiei UE privind siguranţa căilor ferate şi a reglementărilor pentru administratorii de fonduri de investiţii şi pentru tratamentul discriminatoriu în privinţa impozitării entităţilor juridice străine.

Astfel, Comisia Europeană a cerut României să-şi pună toate normele naţionale în conformitate cu Directiva 2004/49/CE privind siguranţa căilor ferate, cererea vizând independenţa autorităţii de siguranţă şi a organismului de investigare.

Prin urmare, România are la dispoziţie două luni pentru a răspunde, iar în cazul în care România nu reacţionează în mod satisfăcător, Comisia poate sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în privinţa acestei chestiuni.

Acest articol a fost publicat în Politic, Transporturi feroviare, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s