Proiect de modificare a OUG pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie

legi_utile_8Ministerul Justiţiei a supus dezbaterii publice proiectul de Lege privind modificarea O.U.G. nr. 5/2010 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie.

Prin proiect de lege se propune eliminarea din cadrul art. 12 alin. (3) din O.U.G. nr. 5/2010 a funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare.
Ca dispoziţie tranzitorie, se propune ca posturile de funcţionar public cu statut special să fie transferate la Administraţia Naţională a Penitenciarelor sau la Ministerul Justiţiei, în funcţie de necesităţi, ca şi personalul care ocupă aceste posturi

De asemenea, prin proiect se propune eliminarea sintagmelor cuprinse în acelaşi alin. (3) al art. 12 din O.U.G. nr. 5/2010: „personal din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, personal din Ministerul Administraţiei şi Internelor„, deoarece dispoziţia respectivă trebuie să stabilească ce categorii de personal (ce posturi) funcţionează în cadrul Autorităţii, nu persoanele ce ocupă aceste posturi (care pot fi numite direct, prin concurs, detaşate de la alte instituţii, inclusiv din instituţiile menţionate sau transferate de la alte instituţii). Chiar dacă în cadrul Autorităţii există şi persoane detaşate sau transferate de la Ministerul Afacerilor Externe sau de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, acestea activează tot pe posturile existente pe statul de funcţii al Autorităţii (ca funcţionari publici, personal de specialitate juridică sau personal contractual). De altfel, alte articole ale ordonanţei reglementează şi detaşarea ori transferul de la alte instituţii publice.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s