Ebola şi leucemiile acute, incluse în programele naţionale de sănătate

Asistenta+spaniol%C4%83+bolnav%C4%83+de+Ebola+se+simte+mai+bine_346572Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern conform căruia combaterea infecţiilor cu virusul Ebola, intervenţiile în cazul acestora şi diagnosticarea leucemiilor acute vor fi incluse în programele naţionale de sănătate.

Proiectul de act normativ, aflat în dezbatere publică până la 20 noiembrie, vizează modificarea şi completarea anexei la H.G. nr. 124/2013 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru 2013 şi 2014, publicată în Monitorul Oficial nr. 172 din 29 martie 2013.

Iniţiatorii susţin că prin acest proiect se asigură cadrul legal pentru punerea în aplicare în cadrul Programului naţional de supraveghere şi control al bolilor transmisibile prioritare a unui obiectiv strategic din domeniul prevenirii şi creşterii capacităţii de intervenţie în combaterea infecţiilor cu virus hemoragic Ebola prin amenajarea spaţiului necesar instalării formaţiunii medicale ROL 2, precum şi asigurarea cheltuielilor de întreţinere şi funcţionare a acesteia.

Totodată, bugetul Ministerului Sănătăţii a fost majorat cu 1.380.000 lei pentru programele de sănătate, din care 290.000 de lei pentru Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie „Ana Aslan”, în vederea amenajării spaţiului necesar instalării formaţiunii medicale ROL 2, precum şi cheltuieli de întreţinere şi funcţionare pentru trei luni, iar 1.090.000 lei pentru Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”, în vederea achiziţionării de reactivi, consumabile, training.

Acest articol a fost publicat în Sanatate, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s