Noi obligații pentru instanțele judecătorești

83562_1Printr-o decizie, secția de judecători a CSM a stabilit ca instanţele să comunice Inspecţiei Judiciare, până la 31 octombrie, planul de acţiune privind dosarele mai vechi de 10 ani de la data înregistrării, precum şi cele de mare corupţie înregistrate acum minimum 5 ani.

Conform ultimelor noutăți legislativeinstanţele trebuie să transmită Inspecţiei Judiciare şi modul de implementare a măsurilor dispuse astfel încât să fie eficientizat actul de justiţie.

De asemenea, fiecare judecător va trebuie să îşi stabilească o agendă de lucru referitoare la controlul şi gestionarea dosarelor pe care le are în lucru.

Inspecţia Judiciară va realiza un raport cu datele transmise, care va fi prezentat Secţiei de judecători a CSM, iar în cazul în care va fi necesar, inspectorii judiciari vor putea chiar să declanşeze cercetări disciplinare împotriva judecătorilor care au tergiversat soluţionarea dosarelor.

Acest articol a fost publicat în Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s