Afişarea comisioanelor la ATM în sumă absolută necesită schimbări majore

e90c69a64958a4a13e4dd3c39f17907cLa sfârşitul lui august, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a publicat un proiect de ordin prin care băncile vor fi obligate să afişeze pe ecranele bancomatelor toate comisioanele aferente operaţiunilor pe care un client doreşte să le efecuteze cu un card de debit sau credit, exprimate în suma exactă, nu procentual.

Patronatele bancare afirmă că din cauza limitărilor tehnice ale sistemului de ATM-uri, proiectul de ordin privind afişarea valorii comisioanelor la retragerile de numerar de la bancomate nu poate fi aplicat în forma prezentată, fiind necesare schimbări majore, cu costuri foarte mari.

Totodată, Consiliul Patronatelor Bancare din România, ce cuprinde şase dintre cele mai mari bănci din România,  a solicitat printr-o notificare ANPC, să prelungească termenul pentru dezbaterea publică cu şase săptămâni precum şi să organizeze cât mai curând consultări ample cu reprezentanţii băncilor.

De asemenea, CPBR vrea să clarifice dacă proiectul face referire doar la folosirea ATM-urilor băncii emitente pentru afişarea costurilor sau şi la bancomatele altor bănci,  considerând că trebuia iniţiat un proces consultativ mai amplu cu reprezentanţii băncilor chiar înainte de publicarea documentului pentru a putea discuta diferitele aspecte de ordin tehnic şi operaţional.

În prezent, băncile nu afişează la bancomate costurile privind tranzacţiile care se pot efectua la ATM-uri.

Acest articol a fost publicat în Domeniul financiar - bancar, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s