Introducerea testelor de stres pentru asigurători

auditÎn scopul evitării diverselor artificii legale la care recurg majoritatea firmelor de asigurări, service-urile auto independente atrag atenţia ASF că, deşi proiectul de auditare a pieţei de asigurări şi introducerea testelor de stres afectuate asupra asigurătorilor este unul binevenit, se impune ca această auditare să se facă amănunţit, într-un mod corect.

„Proiectul de auditare a întregii pieţe de asigurări şi introducerea unui test de stres este unul binevenit. Auditarea întregii pieţe a asigurărilor va asigura un anumit nivel al transparenţei financiare şi de solvabilitatea a acestora. Va trebui însă văzut cât de amănunţită şi de profundă va fi această auditare, deoarece, în prezent, majoritatea firmelor de asigurări, graţie unor buni experţi finanţişti în optimizarea costurilor, recurg la diverse artificii legale, speculând lacunele legilative din domeniul fiscal actual. De asemenea, este importantă o evaluare corectă, reală şi actuală a activelor şi pasivelor societăţilor de asigurări pentru a nu genera deformări ale realităţii financiare ale pieţei de asigurări. Consider că va trebui insistat la tipul de active pe care societăţile de asigurări le deţin, din perspectiva distribuţiei şi ponderea categoriilor de produse de asigurări şi a factorilor de risc ale acestora”, a declarat Cristian Muntean, preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente.

În ceea ce priveşte introducerea unor normative obiective de evaluare a daunelor morale acordate victimelor rezultate din accidente rutiere, intenţie a UNSAR făcută publică vineri de către ASF, Cristian Muntean a afirmat că se impune, „o dezbatere publică pe marginea acestui subiect extrem de delicat”.

UNSAR a propus, în cadrul discuţiilor purtate cu ASF, standardizarea depăgubirilor morale acordate victimelor accidentelor de vehicule.

Acest articol a fost publicat în Circulaţia pe drumurile publice, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s