Amenzi aplicate administratorilor celor patru adăposturi de câini fără stăpân

1Inspectorii Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au aplicat amenzi totale în valoare de 12.600 lei administratorilor unui număr de patru adăposturi de câini fără stăpân, în perioada 3-8 august.

La adăpostul asociației Spike, în Cernavodă, reprezentantul legal al asociației a refuzat accesul inspectorilor în incinta adăpostului, fapt ce constituie contravenție la dispozițiile tehnice și la măsurile privind efectuarea acțiunilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor obligatorii. Reprezentantul legal al asociației a fost sancționat cu o amendă contravențională de 4.000 lei.

În Mangalia, la adăpostul concesionat de SC Canin Kingdom SRL, inspectorii sanitari-veterinari au constatat că nu se respectau condițiile de cazare privind densitatea animalelor. La fel, în adăpost s-au găsit animale care nu erau înscrise în registrele de evidență și pentru care nu erau întocmite documentele sanitare-veterinare obligatorii. Amenzile aplicate au totalizat 2.600 de lei .

În Slatina, la adăpostul public din Sărăcești, activitate de capturare era suspendată începând cu data de 18 iulie, neregulile descoperite în timpul controlului au fost condiții precare de igienă, nesepararea animalelor (pe sexe, stare fiziologică, vârstă, grad de agresivitate), precum și registre necompletate la zi și lipsa instruirii personalului. În acest caz, s-a aplicat o sancțiune contravențională de 3.000 lei .

În cazul adăpostului public de câini fără stăpân din Dej, ANSVSA s-a autosesizat, ca urmare a unor articole apărute în presă și a unor înregistrări video, în care se prezentau angajați care maltratau animalele. În ceea ce privește angajații adăpostului, îngrijitorul care a maltratat animalele, identificat pe înregistrările video, a fost sancționat cu 3.000 lei.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Taxe si impozite, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s