Modificări de preţ pentru creditul ipotecar Prima Casă

dr+oleseaBanca Comercială Română (BCR) a anunţat că va fi modificat preţul pentru creditul ipotecar Prima Casă prin reducerea marjei de dobândă de la 2,5% la 2,2% pentru clienţii care nu virează salariul într-un cont BCR, dobânda finală fiind de 4,62% pe an.

Totuşi banca precizează că va fi păstrată oferta pentru clienţii care îşi încasează sau vor încasa salariul la BCR, marja de dobândă fiind de 2% pe an, iar dobânda de 4,42% pe an.

Programul Guvernamental Prima Casă activează deja de cinci ani, timp în care au fost acordate credite în valoare de peste 5,5 miliarde lei şi au fost ajutate circa 34.000 de familii să îşi achiziţioneze prima locuinţă.

De creditul Prima Casă poate beneficia orice persoană fizică care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia, nicio locuinţă, sau care deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 metri pătraţi.

Pentru obţinearea creditului clienţii pentru început trebuie să dispună un avans de minim 5%, iar banca acceptă până la 3 coplătitori, cu condiţia ca la finalizarea creditului, atât solicitantul, cât şi coplătitorii să aibă vârsta maximă de 75 ani.

Creditul este garantat parţial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM, garanţia având valoarea iniţială de 50% din valoarea creditului acordat, iar clientul la rândul său achită un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finanţării garantate.

Acest articol a fost publicat în Locuinte - imobiliare, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s