Tarife mai mari în ţările non-UE pentru serviciile roaming

dr+oleseaPotrivit Autorităţii de reglementare în comunicaţii (ANCOM) tarifele roamning din ţările non-UE sunt mai mari de peste 50 de ori decât cele plătite în ţările din UE.

În cazul serviciilor în spaţiul UE, acestea pot ajunge la maxim 0,19 euro/minut pentru un apel efectuat către orice destinaţie din Uniunea Europeană şi cel mult 0,05 euro/minut pentru primirea unui apel, în cazul utilizării planului tarifar de bază.

Dacă un utilizator român de internet mobil călătoreşte în Turcia, Moldova, sau SUA va plăti începând cu 5 Euro/MB pentru transferul de date, pentru destinaţiile Egipt, Maroc – 10 euro/MB, sau 13 euro/MB pentru Australia, Brazilia, în timp ce în ţările UE serviciile ajung la 0,20 euro/MB.

Utilizatorii din România care călătoresc în afara ţării primesc avertizări prin intermediul unor mesaje-text în cazul în care costul datelor descărcate se apropie sau depăşeşte pragul prestabilit de 50 euro, astfel pot solicita operatorului stabilirea unui alt prag-limită.

Diferenţele dintre costurile plătite de utilizatorii de telefonie mobilă şi internet mobil pentru serviciile de roaming în spaţiul UE şi în afara acestui spaţiu sunt generate de reglementările în vigoare.

În timp ce la nivelul UE există reglementări referitoare la tariful maxim pe care îl pot percepe operatorii în cadrul planului tarifar standard, pentru ţările non-UE nu există un astfel de plafon maximal, fiecare operator având libertatea de a-şi stabili tarifele aplicabile.

Acest articol a fost publicat în IT si comunicatii, Ştiri și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s