Şedinţele publice ale CC vor fi înregistrate

curtea-constitutionala1Conform sistemului implementat de reprezentanţii instituţiei, în cadrul proiectului „Transparenţa actului de justiţie constituţională”, şedinţele publice ale Curţii Constituţionale vor fi înregistrate audio-video.

Spaţiul sălii de şedinţe al CC este limitat şi nu este loc pentru toţi reprezentanţii mass-media de aceea s-a decis implementarea acestui sistem, de asemenea, urmând să aibă loc şi alegerile pentru noul preşedinte al Curţii Constituţionale.

Potrivit Legii nr. 47/1992, care reglementează regulile procedurale specifice activităţii Curţii Constituţionale, accesul publicului este limitat la numărul de locuri din sala de şedinţă.

La articolul 53, alin. (2) din Legea nr. 47/1992, republicată în Monitorul Oficial nr. 807 din 3 decembrie 2010, se arată că: „În scopul asigurării solemnităţii şedinţei, utilizarea în sala de şedinţă a aparatelor ce permit înregistrarea, fixarea sau transmiterea cuvântului ori a imaginii este admisă numai înaintea începerii dezbaterilor şi cu autorizarea prealabilă a preşedintelui Curţii Constituţionale”.

De asemenea, articolului 58, alin. (1) din aceeaşi lege spune că: „Deliberarea se face în secret şi la ea vor fi prezenţi numai judecătorii care au participat la dezbateri. Magistratul-asistent care a pregătit dezbaterile şi a participat la ele poate fi consultat”.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s